Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa przygotowana na zakwasie ogórkowym własnego przygotowania,którego przepis polecałam to doskonałe danie na jesienne chłody.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4411
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2662
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38724
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4411
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2662
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38724
Składniki
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę .Ziemniaki w trochę grubszą kostkę.
Warzywa , podudzie umieścić w garnku i zalać 1 1/2 litra wody.Dodać liść laurowy ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą i gotować 35 min.Wyjąć podudzie obrać ,pokroić na drobne części i dodać do gotującej się zupy.Całość gotować jeszcze 5 min.
Po tym czasie dodać słoiczek zakwaszonych ogórków ,gotować jeszcze 5 min ,dodać śmietanę,doprawić pieprzem oraz majerankiem, gotować całość 1 min.
Podając na talerzu posypać obficie zieloną pietruszką.