Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa przygotowana na zakwasie ogórkowym własnego przygotowania,którego przepis polecałam to doskonałe danie na jesienne chłody.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7191
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4916
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327822
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7191
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4916
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327822
Składniki
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę .Ziemniaki w trochę grubszą kostkę.
Warzywa , podudzie umieścić w garnku i zalać 1 1/2 litra wody.Dodać liść laurowy ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą i gotować 35 min.Wyjąć podudzie obrać ,pokroić na drobne części i dodać do gotującej się zupy.Całość gotować jeszcze 5 min.
Po tym czasie dodać słoiczek zakwaszonych ogórków ,gotować jeszcze 5 min ,dodać śmietanę,doprawić pieprzem oraz majerankiem, gotować całość 1 min.
Podając na talerzu posypać obficie zieloną pietruszką.