Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa przygotowana na zakwasie ogórkowym własnego przygotowania,którego przepis polecałam to doskonałe danie na jesienne chłody.
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 34
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 58
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2258
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 30
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 34
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 58
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2258
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 30
Składniki
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę .Ziemniaki w trochę grubszą kostkę.
Warzywa , podudzie umieścić w garnku i zalać 1 1/2 litra wody.Dodać liść laurowy ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą i gotować 35 min.Wyjąć podudzie obrać ,pokroić na drobne części i dodać do gotującej się zupy.Całość gotować jeszcze 5 min.
Po tym czasie dodać słoiczek zakwaszonych ogórków ,gotować jeszcze 5 min ,dodać śmietanę,doprawić pieprzem oraz majerankiem, gotować całość 1 min.
Podając na talerzu posypać obficie zieloną pietruszką.