Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa przygotowana na zakwasie ogórkowym własnego przygotowania,którego przepis polecałam to doskonałe danie na jesienne chłody.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę .Ziemniaki w trochę grubszą kostkę.
Warzywa , podudzie umieścić w garnku i zalać 1 1/2 litra wody.Dodać liść laurowy ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą i gotować 35 min.Wyjąć podudzie obrać ,pokroić na drobne części i dodać do gotującej się zupy.Całość gotować jeszcze 5 min.
Po tym czasie dodać słoiczek zakwaszonych ogórków ,gotować jeszcze 5 min ,dodać śmietanę,doprawić pieprzem oraz majerankiem, gotować całość 1 min.
Podając na talerzu posypać obficie zieloną pietruszką.