Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ogórkowa, która x dziecinstwa pamięta chyba każdy z nas, ten słodkawo kwaskowaty smak przełamany gęstą śmietaną poprostu coś pysznego, bajka.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Warzywa umyć, obrać, opłukać I pokroić, zalać wrzącą wodą około 2 litrów może też być wywar z kości i gotować. Gdy zmiekna dodać obrane I pokrojone ziemniaki i gotować, aż będą miękkie. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce i poddusić na maśle. Następnie połączyć z wywarem. Zupę podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawić przyprawami I zagotować, a przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem i dodać jeszcze łyżeczkę gęstej śmietany. Gotowe. SMACZNEGO!!!