Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa - lekka, bez dodatku śmietany, choć oczywiście można ją dodać. Chyba moja ulubiona z dzieciństwa. A dyskusji na temat ogórkowej było wiele. U nas zawsze z ziemniakami, u innych z ryżem lub z makaronem - ale zawsze pyszna.
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
Ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki. Zalać szklanką wody - pogotować ok. 20 minut.
Ziemniaki i cebul e pokroić w sporą kostkę, marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jarzyny ugotować prawie do miękkości w wywarze mięsnym lub w bulionie z kostek.
Dodać podgotowane ogórki, gotować razem ok. 15 minut. Doprawić solą, pieprzem, maggi wg uznania. Pod koniec dodać posiekany koperek. Można zabielić śmietaną, ja jednak wolę taką czystą zupę.
Smacznego. :)