Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa - lekka, bez dodatku śmietany, choć oczywiście można ją dodać. Chyba moja ulubiona z dzieciństwa. A dyskusji na temat ogórkowej było wiele. U nas zawsze z ziemniakami, u innych z ryżem lub z makaronem - ale zawsze pyszna.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 983
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1998
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 983
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1998
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki. Zalać szklanką wody - pogotować ok. 20 minut.
Ziemniaki i cebul e pokroić w sporą kostkę, marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jarzyny ugotować prawie do miękkości w wywarze mięsnym lub w bulionie z kostek.
Dodać podgotowane ogórki, gotować razem ok. 15 minut. Doprawić solą, pieprzem, maggi wg uznania. Pod koniec dodać posiekany koperek. Można zabielić śmietaną, ja jednak wolę taką czystą zupę.
Smacznego. :)