Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, pożywne i pyszne.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 402
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 402
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Kurę umyć, pokroić, zalać wodą, aby była przykryta. Gotować jak na rosół, do miękkości mięsa, ok.2 godz. Z początku zdejmować szumowinę, łyżką cedzakową. Troszkę posolić,popieprzyć dodać liście laurowe,ziele i pieprz w ziarenkach. Kurę wyjąć i obrać, porwać na kawałki, albo pokroić.
Warzywa pokroić w/g uznania,w kostkę, słupki czy plasterki. Do rosołu dodać warzywa oraz ogórki wraz z sokiem. Dodać, majeranek, paprykę,chili.(zupę nie solę, bo przecier z ogórków zawierają 1 łyżkę soli). Gotować do miękkości warzyw, można uzupełnić przegotowaną wodą. Mięso włożyć do warzyw.
Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać posiekany czosnek i natkę, chwilkę podsmażyć. Dodać do zupy. Mąkę zezłocić na suchej patelni, ostudzić. Mąkę wymieszać z przecierem i śmietaną. Wlać do zupy i zagotować. Jak potrzeba to dodatkowo przyprawić w/g uznania.
Podawać z pieczywem.