Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa , szybka i prosta na bulionie warztwnym
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1001
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 75
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1131
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 190
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1001
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 75
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1131
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 190
Składniki
Włoszczyznę obieramy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucamy do gotującej się wody (2,5l ). Solimy pieprzymy, dodajemy dwa listki laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw Około 0,5h. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy włoszczyznę tj. seler, pietruszkę, pora i dodajemy ziemniaki. Gotujemy około 10 minut i po tym czasie dodajemy tarte ogórki wraz z sokiem. Ja uwielbiam bardzo kwaśną więc wlewam całość :) Zupę zagotowujemy i jeśli chcemy aby nabrała ładnego koloru dodajemy łyżkę śmietany do zup. Na koniec dorzucamy koperek i chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego