Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Deska do krojenia , nóż, garnek do gotowania
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 137
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 499
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 137
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 499
Składniki
Warzywa obrać , pokroić , umieścić w garnku , zalać wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą , gotować 20 minut. Dodać bulion, doprawić majerankiem, gotować 5 minut. Wyjąć liść laurowy , ziele angielskie, dodać ogórki i śmietanę , gotować , 3 minuty. Zblendować, doprawić pieprzem , gotować 1 minutę. Boczek wysmażyć , na chipsy. Podawać z chipsami i pieczywem.