Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i aromatyczną zupę ogórkową, ugotowaną na bulionie z kaczki. Zupa jest szybka i prosta w przygotowaniu oraz jest świetnym rozwiązaniem na wykorzystanie pozostałego bulionu.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach, wkładamy do rondelka, zalewamy odrobiną wody i gotujemy około 20 minut.
Obrane marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, por i czosnek drobno kroimy, a ziemniaki kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu wraz z listkiem laurowym, szczyptą lubczyku i ziarenkami ziela angielskiego. Całość gotujemy około 15 minut do momentu, aż ziemniaki będą odpowiednio miękkie.
Po tym czasie do garnka dodajemy podduszone ogórki i gotujemy całość około 3 minut.
Na sam koniec zupę zabielamy jogurtem naturalnym, dodajemy drobno posiekany koperek, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 48
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5835
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 196
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 48
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5835
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 196
Składniki
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach, wkładamy do rondelka, zalewamy odrobiną wody i gotujemy około 20 minut.
Obrane marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, por i czosnek drobno kroimy, a ziemniaki kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu wraz z listkiem laurowym, szczyptą lubczyku i ziarenkami ziela angielskiego. Całość gotujemy około 15 minut do momentu, aż ziemniaki będą odpowiednio miękkie.
Po tym czasie do garnka dodajemy podduszone ogórki i gotujemy całość około 3 minut. Na sam koniec zupę zabielamy jogurtem naturalnym, dodajemy drobno posiekany koperek, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)
Przepisy Zupy
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Zupy
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z sokiem z buraków.
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Pyszny, kremowy chłodnik z bazylii i awokado podany z niebanalnymi dodatkami....
Odsłon: 47
Chłodnik litewski
Idealne i wartościowe danie na upalne dni.
Odsłon: 164