Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
2 garnki, obieraczka do warzyw, 2 miseczki, tarka, łyżka,
Składniki
Upieczone uda przełożyć do garnka. Dodać oczyszczone, obrane warzywa. Zalać ciepłą wodą z czajnika. Gotować ok 30 min. Posolić do smaku. Wyjać mięso i warzywa. Wywar przecedzić.
W garnku, na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać starte na tarce, na dużych oczkach kiszone ogórki. Dusić, mieszać kilka minut. Zalać przygotowanym wywarem. Można dodać kwasu spod ogórków, nie koniecznie. Dodać wypłukany ryż. Gotować do miękkości ryżu. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. A na koniec już zahartowaną śmietanę i posiekany koperek. Zupę podawać gorącą. Smacznego.