Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
2 garnki, obieraczka do warzyw, 2 miseczki, tarka, łyżka,
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1331
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1331
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Składniki
Upieczone uda przełożyć do garnka. Dodać oczyszczone, obrane warzywa. Zalać ciepłą wodą z czajnika. Gotować ok 30 min. Posolić do smaku. Wyjać mięso i warzywa. Wywar przecedzić.
W garnku, na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać starte na tarce, na dużych oczkach kiszone ogórki. Dusić, mieszać kilka minut. Zalać przygotowanym wywarem. Można dodać kwasu spod ogórków, nie koniecznie. Dodać wypłukany ryż. Gotować do miękkości ryżu. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. A na koniec już zahartowaną śmietanę i posiekany koperek. Zupę podawać gorącą. Smacznego.