Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i pożywna w zimowy czas.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 47
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 47
Składniki
Boczek zalać zimną wodą, dodać listki, ziele, pokrojone warzywa. Gotować 15 minut. Dodać pokrojone ziemniaki, przepłukaną kaszę i pokrojoną w plastry podsuszaną kiełbasę. Gotować do miękkości warzyw. Dodać starte ogórki i wodę z kiszonych ogórków (przelać przez sito). Chwilę pogotować. Dodać śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić pieprzem i niewielką ilością soli. Na końcu- dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Surowy boczek pokroić w cienkie plasterki i mocno zrumienić z obu stron na suchej patelni. Chipsy z boczku położyć na talerzu przed samym podaniem.