Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4746
Dodano: 02.12.2020
Odsłon: 165
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Boczek zalać zimną wodą, dodać listki, ziele, pokrojone warzywa.
Gotować 15 minut.
Dodać pokrojone ziemniaki, przepłukaną kaszę i pokrojoną w plastry podsuszaną kiełbasę. Gotować do miękkości warzyw.
Dodać starte ogórki i wodę z kiszonych ogórków (przelać przez sito).
Chwilę pogotować. Dodać śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki.
Doprawić pieprzem i niewielką ilością soli.
Na końcu- dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Surowy boczek pokroić w cienkie plasterki i mocno zrumienić z obu stron na suchej patelni.
Chipsy z boczku położyć na talerzu przed samym podaniem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz