Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-02-2022
Stara poczciwa zupa ogórkowa " podkolorowana" fioletowymi ziemniakami.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2968
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 260
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 129
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2968
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 260
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 129
Składniki
Ziemniaki i marchew obierz i pokrój w sporą kostkę, resztę warzyw obierz i pokrój w drobną kostkę. Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa w wywarze gotuj do momentu aż zmiękną. Potem dodaj starte ogórki i gotuj jeszcze ok.10 minut. Odlej do kubka niewielką ilość wywaru, wymieszaj ze śmietaną. Wlej powoli do garnka z pozostałą zupą cały czas dokładnie mieszając. Dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Koperek drobno posiekaj i posyp zupę na talerzu.