Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję na ogórkach kiszonych własnej roboty, gęsi i wędzonce. Użyta Gęsina pozostała mi po odfiletowaniu półgęsków.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 144
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 101
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 144
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 101
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Składniki
1. Do zimnej wody włożyć gęsinę i kości (żeberka) wędzone 2. Dodać pokrojone w kostkę marchew, seler, ziemniaki oraz liście selera, liście lubczyku, starte ogórki, ziele angielskie, liść laurowy, por.
3. Na wolnym ogniu gotować 1 godzinę. 4. Wyjąć mięso, pokroić na kawałki, kości z gęsi obrać z mięsa, żeberka obrać z mięsa. Wrzucić powrotem do zupy.