Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję na ogórkach kiszonych własnej roboty, gęsi i wędzonce. Użyta Gęsina pozostała mi po odfiletowaniu półgęsków.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2631
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107099
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2631
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107099
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Składniki
1. Do zimnej wody włożyć gęsinę i kości (żeberka) wędzone 2. Dodać pokrojone w kostkę marchew, seler, ziemniaki oraz liście selera, liście lubczyku, starte ogórki, ziele angielskie, liść laurowy, por.
3. Na wolnym ogniu gotować 1 godzinę. 4. Wyjąć mięso, pokroić na kawałki, kości z gęsi obrać z mięsa, żeberka obrać z mięsa. Wrzucić powrotem do zupy.