Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa z gęsiną

Zupa ogórkowa z gęsiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 948

Dodano:

Odsłon: 40

Zupę tą przygotowuję na ogórkach kiszonych własnej roboty, gęsi i wędzonce. Użyta Gęsina pozostała mi po odfiletowaniu półgęsków.

Składniki

  • Gęsina (pozostała po odfiletowaniu półgęsków +kość)
  • Kości lub żeberka wędzone wieprzowe (1-2szt.)
  • Ogórki kiszone (6szt.)
  • Włoszczyzna: marchew (3-4 szt.), seler (1/4szt.), por, ziemniaki
  • Dodatki: Liście selera, liść lubczyku, ziele angielskie (4-5 ziaren), liść laurowy (4-5 szt.).
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Do zimnej wody włożyć gęsinę i kości (żeberka) wędzone
    2. Dodać pokrojone w kostkę marchew, seler, ziemniaki oraz liście selera, liście lubczyku, starte ogórki, ziele angielskie, liść laurowy, por.

  2. 3. Na wolnym ogniu gotować 1 godzinę.
    4. Wyjąć mięso, pokroić na kawałki, kości z gęsi obrać z mięsa, żeberka obrać z mięsa. Wrzucić powrotem do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń