Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa ogórkowa z dodatkiem kaszy jaglanej. Miła odmiana dla mojej dotychczasowej ogórkowej, którą zawsze robiłam z ryżem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach. Wodę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy do niej mięso. Gotujemy 5-8 minut. Do gotującego się mięsa dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, seler oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 5 minut.
Następnie dodajemy ziemniaki, ogórki i kaszę jaglaną. Wszystko mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
Na końcu do zupy dodajemy śmietanę i koperek. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d