Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 455

Pyszna, rozgrzewająca zupa ogórkowa z dodatkiem kaszy jaglanej. Miła odmiana dla mojej dotychczasowej ogórkowej, którą zawsze robiłam z ryżem.

Składniki

  • 2 pałki z kurczaka
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • 1 duża marchew
  • 1 mała pietruszka
  • 1/4 selera
  • 3 ziemniaki
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • 3 litry wody
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1/2 pojemniczka małej śmietany
  • sól i pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach. Wodę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy do niej mięso. Gotujemy 5-8 minut. Do gotującego się mięsa dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, seler oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 5 minut.

  2. Następnie dodajemy ziemniaki, ogórki i kaszę jaglaną. Wszystko mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

  3. Na końcu do zupy dodajemy śmietanę i koperek. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!

  4. ;-D

  5. ;-)))

  6. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń