Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie jedliśmy ogórkowej, więc naszła nas wielka ochota. Wyszła bardzo smaczna i delikatna.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2821
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3298
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2821
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3298
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w półtalarki. Pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, podsmażamy na maśle ( 1 łyżeczka )i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy kaszę. Gotujemy do jej miękkości. Ogórki kroimy w półplasterki, podsmażamy 2-3 min na maśle ( 1 łyżeczka ), dodajemy do zupy i gotujemy 10 min. Opcjonalnie można dodać ½ szklanki kwasu z ogórków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy gorącą z posiekanym koperkiem.