Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na mostku wieprzowym z ziemniakami i ryżem.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37014
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1290
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1679
Smaczne danie :)
Odsłon: 771
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1470
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37014
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1290
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1679
Smaczne danie :)
Odsłon: 771
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1470
Składniki
W 3 litrach wody gotujemy wieprzowy mostek, gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je, a do wywaru wkładamy ryż, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew, suszoną włoszczyznę i gotujemy do miękkości. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone, z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone mięso z mostku wieprzowego, łyżkę stołową domowej kostki rosołowej. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły. Zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!