Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to zupa ogórkowa z ziemniakami. Zupa jest znana w każdym polskim domu, jednak każdy ma swój sposób na jej przygotowanie. Kochają ją smakosze w rozmaitych zakątkach Polski, gdyż jest pożywna, aromatyczna i przypomina nam smaki dzieciństwa.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2551
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 893
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 224
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2551
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 893
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 224
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę, seler i pietruszkę w słupki, a por w krążki. Warzywa wkładamy do gotującego się bulionu, dodajemy listek laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. W międzyczasie na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodajemy ją do gotujących się warzyw.
Następnie do zupy dodajemy ogórki kiszone starte na tarce o grubych oczkach, posiekany koperek oraz sok z ogórków i zagotowujemy. Na koniec zupę doprawiamy solą, pieprzem, cukrem trzcinowym i zabielamy śmietaną, zagotowujemy ponownie i gotowe! :) Życzę smacznego! :)