Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zieleniny z ogródka - szczawiu, botwiny i jarmużu. Kwaskowa, lekka - idealna na letnie dni.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5408
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9227
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 125
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 92
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5408
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9227
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 125
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 92
Składniki
Jajka dotujemy na twardo. Bulion gotujemy razem z pokrojoną marchwią i pietruszką. Dodajemy ryż i gotujemy, aż zmięknie. Szczaw bardzo dokładnie płuczemy i odrywamy ogonki. Kroimy w paski. Jarmuż myjemy, wycinamy grube łodygi, a liście kroimy. Botwinkę również myjemy, kroimy liście i łodygi na mniejsze kawałki. Do zupy dodajemy wszystkie warzywa oraz wodę z kiszonych ogórków. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Na końcu zaprawiamy śmietaną (śmietanę mieszamy z odrobiną gorącej zupy i powoli dodajemy do garnka). Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem.