Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zieleniny z ogródka - szczawiu, botwiny i jarmużu. Kwaskowa, lekka - idealna na letnie dni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Jajka dotujemy na twardo. Bulion gotujemy razem z pokrojoną marchwią i pietruszką. Dodajemy ryż i gotujemy, aż zmięknie. Szczaw bardzo dokładnie płuczemy i odrywamy ogonki. Kroimy w paski. Jarmuż myjemy, wycinamy grube łodygi, a liście kroimy. Botwinkę również myjemy, kroimy liście i łodygi na mniejsze kawałki. Do zupy dodajemy wszystkie warzywa oraz wodę z kiszonych ogórków. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Na końcu zaprawiamy śmietaną (śmietanę mieszamy z odrobiną gorącej zupy i powoli dodajemy do garnka). Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem.