Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zieleniny z ogródka - szczawiu, botwiny i jarmużu. Kwaskowa, lekka - idealna na letnie dni.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 174
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 525
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 85
Polecam.
Odsłon: 627
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 931
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 174
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 525
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 85
Polecam.
Odsłon: 627
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 931
Składniki
Jajka dotujemy na twardo. Bulion gotujemy razem z pokrojoną marchwią i pietruszką. Dodajemy ryż i gotujemy, aż zmięknie. Szczaw bardzo dokładnie płuczemy i odrywamy ogonki. Kroimy w paski. Jarmuż myjemy, wycinamy grube łodygi, a liście kroimy. Botwinkę również myjemy, kroimy liście i łodygi na mniejsze kawałki. Do zupy dodajemy wszystkie warzywa oraz wodę z kiszonych ogórków. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Na końcu zaprawiamy śmietaną (śmietanę mieszamy z odrobiną gorącej zupy i powoli dodajemy do garnka). Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem.