Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na owoce prosto z sadu i ogródka. Możemy przyrządzić naszą ulubioną zupę owocową z makaronem. Owocowa zawsze będzie nam kojarzyła się z wakacjami u babci na wsi. Dla nas to najsmaczniejsza zupa letnia obok szczawiowej, botwinkowej i kartoflanki z dużą ilością koperku. Do owocowej babcia zawsze dodawała odrobinę cynamonu i dwa goździki, dzięki tym przyprawom zupa była wyjątkowa. Czasami ją zabielała wiejską śmietaną, czasami tylko zagęszczała mąką ziemniaczaną. Dzisiaj zaproponujemy owocową niezabielaną.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 47
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 43
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3068
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 47
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 43
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3068
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy wydrylowane wiśnie, pokrojone na ćwiartki truskawki, cynamon i goździki. Wstawiamy garnek na ogień i doprowadzamy do wrzenia.
Zmniejszamy ogień, dodajemy do zupy sól i cukier. Gotujemy ją 10 minut. Pół szklanki wody łączymy ze skrobią. Zaciągamy nią zupę. Wyjmujemy laskę cynamonu i goździki. Wyłączamy zupę. Dorzucamy borówki do zupy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Zimną zupę i kokardki wykładamy na talerze.
Zupa owocowa idealna na gorące, letnie dni gotowa!