Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na owoce prosto z sadu i ogródka. Możemy przyrządzić naszą ulubioną zupę owocową z makaronem. Owocowa zawsze będzie nam kojarzyła się z wakacjami u babci na wsi. Dla nas to najsmaczniejsza zupa letnia obok szczawiowej, botwinkowej i kartoflanki z dużą ilością koperku. Do owocowej babcia zawsze dodawała odrobinę cynamonu i dwa goździki, dzięki tym przyprawom zupa była wyjątkowa. Czasami ją zabielała wiejską śmietaną, czasami tylko zagęszczała mąką ziemniaczaną. Dzisiaj zaproponujemy owocową niezabielaną.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29107
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29107
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 76
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy wydrylowane wiśnie, pokrojone na ćwiartki truskawki, cynamon i goździki. Wstawiamy garnek na ogień i doprowadzamy do wrzenia.
Zmniejszamy ogień, dodajemy do zupy sól i cukier. Gotujemy ją 10 minut. Pół szklanki wody łączymy ze skrobią. Zaciągamy nią zupę. Wyjmujemy laskę cynamonu i goździki. Wyłączamy zupę. Dorzucamy borówki do zupy. Odstawiamy do przestygnięcia.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Zimną zupę i kokardki wykładamy na talerze.
Zupa owocowa idealna na gorące, letnie dni gotowa!