Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i rozgrzewająca zupa paprykowa z dodatkiem pieczarek idealna na jesienne chłody.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Filety opłukaj, osusz i pokrój w paski. Cebule i czosnek obierz pokrój w paski. Papryki opłukaj usuń pestki pokrój w paski. Pieczarki obierz, opłucz i pokrój. W garnku rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż, dodaj czosnek, fileta posyp przyprawą do kurczaka,smaż około 10 minut następnie dodaj paprykę i pieczarki , duś około 15 minut.
Całość zalej wodą,dopraw do smaku solą pieprzem i przyprawami. Całość gotuj około 5 minut. Zupę podajemy z bagietką, grzankami lub pajdą chleba.