Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek. Zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę rosołową i paprykę mieloną, gotować na wolnym ogniu.
Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą podsmażyć. Następnie dodać do zupy ale tłuszcz na patelni zostawić, gotować 15 minut.
Następnie dodać do zupy pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Posypać majerankiem.
Rozgrzać tłuszcz, który pozostał po smażeniu boczku, dodać półtorej łyżki mąki, zrobić zasmażkę i dodać do zupy.