Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1123
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 1256
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1223
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 289
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1123
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 1256
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1223
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 289
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek. Zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę rosołową i paprykę mieloną, gotować na wolnym ogniu.
Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą podsmażyć. Następnie dodać do zupy ale tłuszcz na patelni zostawić, gotować 15 minut.
Następnie dodać do zupy pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Posypać majerankiem.
Rozgrzać tłuszcz, który pozostał po smażeniu boczku, dodać półtorej łyżki mąki, zrobić zasmażkę i dodać do zupy.