Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek. Zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę rosołową i paprykę mieloną, gotować na wolnym ogniu.
Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą podsmażyć. Następnie dodać do zupy ale tłuszcz na patelni zostawić, gotować 15 minut.
Następnie dodać do zupy pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Posypać majerankiem.
Rozgrzać tłuszcz, który pozostał po smażeniu boczku, dodać półtorej łyżki mąki, zrobić zasmażkę i dodać do zupy.