Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczna zupa, która z powodzeniem może zastąpić danie główne. Pełna kolorowych warzyw, z dodatkiem wędzonego boczku. Jest niesamowicie zdrowa, dlatego warto sięgać po ten przepis o każdej porze roku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pora posiekaj na cienkie paseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w małą kosteczkę. Boczek również skrój w drobną kostkę.
Na patelni rozpuść masło, na rozgrzany tłuszcz przesyp skrojoną cebulę oraz czosnek. Dodaj boczek. Następnie przesyp pozostałe warzywa i podsmażaj przez kilka minut, aż mięso i warzywa się zarumienią.
Zawartość patelni przełóż do garnka. Wlej 2 litry wody dodaj przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu przez około 30-40 minut. Następnie wrzuć przepłukaną fasolę i gotuj wszystko przez kolejne 10 minut.
Gotową zupę przelej do talerzy. Podawaj z kromką chleba.