Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczna zupa, która z powodzeniem może zastąpić danie główne. Pełna kolorowych warzyw, z dodatkiem wędzonego boczku. Jest niesamowicie zdrowa, dlatego warto sięgać po ten przepis o każdej porze roku.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pora posiekaj na cienkie paseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w małą kosteczkę. Boczek również skrój w drobną kostkę.
Na patelni rozpuść masło, na rozgrzany tłuszcz przesyp skrojoną cebulę oraz czosnek. Dodaj boczek. Następnie przesyp pozostałe warzywa i podsmażaj przez kilka minut, aż mięso i warzywa się zarumienią.
Zawartość patelni przełóż do garnka. Wlej 2 litry wody dodaj przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu przez około 30-40 minut. Następnie wrzuć przepłukaną fasolę i gotuj wszystko przez kolejne 10 minut.
Gotową zupę przelej do talerzy. Podawaj z kromką chleba.