Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa zdecydowanie jest z kategorii tych jesienno-zimowych. Raczej ciężka niż lekka. Treściwa, sycąca, z dużą ilością warzyw. Ma wyraźny, pieczarkowy posmak a najlepiej smakuje posypana ostrym w smaku serem.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 256
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 751
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21937
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 256
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 751
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21937
Składniki
Żeberka kroimy na kawałki, zalewamy 3 litrami wody. Gotujemy przez około 40 minut. Po zagotowaniu zbieramy powstałe szumowiny.
Pieczarki i cebulę kroimy dość drobno, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, seler naciowy, natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Ziemniaki kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa i pieczarki, oprócz ziemniaków wrzucamy do garnka (ziemniaki wkładamy dopiero na 15 minut przed końcem gotowania), gotujemy kolejne 40 minut. Kilka łyżek zupy przelewamy do kubka, łączymy z 3 łyżkami śmietany, mieszamy, bardzo powoli, cały czas mieszając wlewamy do zupy.
Przed podaniem posypujemy serem i dekorujemy kleksem śmietany.