Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele przepisów na zupę pieczarkową i każdy jest inny...
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 215
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2660
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 215
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2660
Składniki
Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy albo w kostkę albo półplasterki. Zalewamy wodą, około 2 l i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. Międzyczasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. Gdy nasza włoszczyzna będzie prawie miękka dodajemy ziemniaki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
Cebulę smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zeszkli, a następnie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kilka minut. Pieczarki usmażone z cebulką dodajemy do zupy i gotujemy dotąd, aż będą miękkie. Zupę zabielamy zahartowaną śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można posypać posiekaną natką (ja nie lubię ).