Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabielana mlekiem kokosowym z zawartością 8-10 % tłuszczu a walorami smakowymi tłustej śmietanki.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 11
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256960
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3007
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 11
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256960
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3007
Składniki
Ugotowałam wywar z indyka, z zielem, liściem. Indyk w sumie gotuje się 1,5 h. Można pominąć ten krok i jako bazę do podsmażania użyć masła i zupę zacząć od tego. Podsmażyłam na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodałam pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek i sos sojowy. Podsmażyłam do odparowania wody i zrumienienia. Dodałam do wywaru po godzinie gotowania. Dodałam też pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałek selera. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Gotowałam do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodałam mleko kokosowe, całość posoliłam i popieprzyłam. Po wyłączeniu ognia posypałam zieleniną. Mięso z wywaru doskonale smakuje jeszcze ciepłe na kanapkach.
Smacznego :)