Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 845 Ocena: 17339

Dodano:

Odsłon: 525

Zabielana mlekiem kokosowym z zawartością 8-10 % tłuszczu a walorami smakowymi tłustej śmietanki.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Ugotowałam wywar z indyka, z zielem, liściem. Indyk w sumie gotuje się 1,5 h.
    Można pominąć ten krok i jako bazę do podsmażania użyć masła i zupę zacząć od tego.
    Podsmażyłam na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodałam pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek i sos sojowy. Podsmażyłam do odparowania wody i zrumienienia. Dodałam do wywaru po godzinie gotowania. Dodałam też pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałek selera. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Gotowałam do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodałam mleko kokosowe, całość posoliłam i popieprzyłam. Po wyłączeniu ognia posypałam zieleniną.
    Mięso z wywaru doskonale smakuje jeszcze ciepłe na kanapkach.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 09 czerwca Pomidorowa z mleczkiem kokosowym - ciekawy pomysł. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 czerwca Z mlekiem kokosowym jeszcze nie jadłem, a słyszałem, że fajnie smakuje. Mam w domu miłośników pieczarkowej, czy innych grzybowych, a ja ... ;)
U mnie to jest, to z grzybami, jest podobnie, jak z pomidorami, makaronem i rybami hehe. Dlaczego? Grzybki przerobione uwielbiam, zupy nie koniecznie, pomidory pod każdą postacią, ale pomidorowa odpada, ryby mniami, ale zupa rybna nie, makaron z sosami super, ale w zupach już nie, podobnie jest też z ryżem ;p
Co zrobić, taki to lwi klimat :D
Odpowiedzi: 16 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń