Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabielana mlekiem kokosowym z zawartością 8-10 % tłuszczu a walorami smakowymi tłustej śmietanki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Ugotowałam wywar z indyka, z zielem, liściem. Indyk w sumie gotuje się 1,5 h. Można pominąć ten krok i jako bazę do podsmażania użyć masła i zupę zacząć od tego. Podsmażyłam na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodałam pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek i sos sojowy. Podsmażyłam do odparowania wody i zrumienienia. Dodałam do wywaru po godzinie gotowania. Dodałam też pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałek selera. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Gotowałam do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodałam mleko kokosowe, całość posoliłam i popieprzyłam. Po wyłączeniu ognia posypałam zieleniną. Mięso z wywaru doskonale smakuje jeszcze ciepłe na kanapkach.
Smacznego :)