Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabielana mlekiem kokosowym z zawartością 8-10 % tłuszczu a walorami smakowymi tłustej śmietanki.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Ugotowałam wywar z indyka, z zielem, liściem. Indyk w sumie gotuje się 1,5 h. Można pominąć ten krok i jako bazę do podsmażania użyć masła i zupę zacząć od tego. Podsmażyłam na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodałam pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek i sos sojowy. Podsmażyłam do odparowania wody i zrumienienia. Dodałam do wywaru po godzinie gotowania. Dodałam też pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałek selera. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Gotowałam do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodałam mleko kokosowe, całość posoliłam i popieprzyłam. Po wyłączeniu ognia posypałam zieleniną. Mięso z wywaru doskonale smakuje jeszcze ciepłe na kanapkach.
Smacznego :)