Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Robiłam pierwszy raz :P
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1970
Polecam, pychota.
Odsłon: 655
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 530
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1970
Polecam, pychota.
Odsłon: 655
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 530
Składniki
Włoszczyznę obieramy, zalewamy ok 2-2,5l wody, dodajemy liść laurowy, lub dwa, 4 ziarenka ziela i gotujemy wywar. Można też dodać udko z kurczaka.
W między czasie cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy wcześniej oczyszczone i pokrojone w półplasterki, lub plasterki (w zależności od wielkości) pieczarki. Lekko solimy i przesmażamy, aż płyn odparuje.
Kiedy pieczarki się przesmażą, a płyn odparuje, dodajemy wszystko do wywaru i gotujemy na małym ogniu ok 30-40 minut do czasu, aż warzywa będą miękkie. Do kubka wlewamy śmietanę, dodajemy 3 łyżki zupy by ją zahartować, mieszamy i dodajemy do całości. Chwilę jeszcze gotować na małym ogniu.
Podawać z makaronem, który można ugotować od razu w zupie i który dzięki temu lekko ją zagęści, lub podawać z grzankami.