Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Robiłam pierwszy raz :P
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2544
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7040
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2544
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7040
Składniki
Włoszczyznę obieramy, zalewamy ok 2-2,5l wody, dodajemy liść laurowy, lub dwa, 4 ziarenka ziela i gotujemy wywar. Można też dodać udko z kurczaka.
W między czasie cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy wcześniej oczyszczone i pokrojone w półplasterki, lub plasterki (w zależności od wielkości) pieczarki. Lekko solimy i przesmażamy, aż płyn odparuje.
Kiedy pieczarki się przesmażą, a płyn odparuje, dodajemy wszystko do wywaru i gotujemy na małym ogniu ok 30-40 minut do czasu, aż warzywa będą miękkie. Do kubka wlewamy śmietanę, dodajemy 3 łyżki zupy by ją zahartować, mieszamy i dodajemy do całości. Chwilę jeszcze gotować na małym ogniu.
Podawać z makaronem, który można ugotować od razu w zupie i który dzięki temu lekko ją zagęści, lub podawać z grzankami.