Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Robiłam pierwszy raz :P
Włoszczyznę obieramy, zalewamy ok 2-2,5l wody, dodajemy liść laurowy, lub dwa, 4 ziarenka ziela i gotujemy wywar. Można też dodać udko z kurczaka.
W między czasie cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy wcześniej oczyszczone i pokrojone w półplasterki, lub plasterki (w zależności od wielkości) pieczarki. Lekko solimy i przesmażamy, aż płyn odparuje.
Kiedy pieczarki się przesmażą, a płyn odparuje, dodajemy wszystko do wywaru i gotujemy na małym ogniu ok 30-40 minut do czasu, aż warzywa będą miękkie. Do kubka wlewamy śmietanę, dodajemy 3 łyżki zupy by ją zahartować, mieszamy i dodajemy do całości. Chwilę jeszcze gotować na małym ogniu.
Podawać z makaronem, który można ugotować od razu w zupie i który dzięki temu lekko ją zagęści, lub podawać z grzankami.
Przepyszna, sycąca i aromatyczna, domowa zupa pieczarkowa to smakowita propoz...
Odsłon: 4342
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 237
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 56
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 137
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 163
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 134
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 218
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 237
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 56
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 137
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 163
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 134
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 218
Składniki
Włoszczyznę obieramy, zalewamy ok 2-2,5l wody, dodajemy liść laurowy, lub dwa, 4 ziarenka ziela i gotujemy wywar. Można też dodać udko z kurczaka.
W między czasie cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy wcześniej oczyszczone i pokrojone w półplasterki, lub plasterki (w zależności od wielkości) pieczarki. Lekko solimy i przesmażamy, aż płyn odparuje.
Kiedy pieczarki się przesmażą, a płyn odparuje, dodajemy wszystko do wywaru i gotujemy na małym ogniu ok 30-40 minut do czasu, aż warzywa będą miękkie. Do kubka wlewamy śmietanę, dodajemy 3 łyżki zupy by ją zahartować, mieszamy i dodajemy do całości. Chwilę jeszcze gotować na małym ogniu.
Podawać z makaronem, który można ugotować od razu w zupie i który dzięki temu lekko ją zagęści, lub podawać z grzankami.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 312
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dost...
Odsłon: 132