Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa zupy pochodzi od wariacji ziół użytych do jej przyprawienia. Postanowiłam zmienić trochę smak jednej z moich ulubionych zup, no i wyszła całkiem niezła zupa.
Nóż i deska do krojenia, garnek, miska, łyżka, praska do czosnku
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11992
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11992
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę i smażymy na 2 łyżkach oleju. W tym czasie obieramy warzywa korzeniowe, kroimy w kostkę: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler i por w plasterki.
Warzywa i podsmażone grzyby z cebulą wrzucamy do garnka i zagotowujemy.
Po zagotowaniu wrzucamy liść laurowy, ziele, lubczyk, tymianek, kardamon, gałkę muszkatołową oraz szałwię, ryż oraz kaszę, a następnie przepuszczony przez praskę czosnek.
Kiedy warzywa są już miękkie, dodajemy majeranek, a następnie zaprawiamy śmietaną, którą najpierw wlewamy do miski, rozprowadzamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, a następnie dodajemy do garnka. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy natkę pietruszki.