Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa zupy pochodzi od wariacji ziół użytych do jej przyprawienia. Postanowiłam zmienić trochę smak jednej z moich ulubionych zup, no i wyszła całkiem niezła zupa.
Nóż i deska do krojenia, garnek, miska, łyżka, praska do czosnku
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 726
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 726
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę i smażymy na 2 łyżkach oleju. W tym czasie obieramy warzywa korzeniowe, kroimy w kostkę: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler i por w plasterki.
Warzywa i podsmażone grzyby z cebulą wrzucamy do garnka i zagotowujemy.
Po zagotowaniu wrzucamy liść laurowy, ziele, lubczyk, tymianek, kardamon, gałkę muszkatołową oraz szałwię, ryż oraz kaszę, a następnie przepuszczony przez praskę czosnek.
Kiedy warzywa są już miękkie, dodajemy majeranek, a następnie zaprawiamy śmietaną, którą najpierw wlewamy do miski, rozprowadzamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, a następnie dodajemy do garnka. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy natkę pietruszki.