Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa zupy pochodzi od wariacji ziół użytych do jej przyprawienia. Postanowiłam zmienić trochę smak jednej z moich ulubionych zup, no i wyszła całkiem niezła zupa.
Nóż i deska do krojenia, garnek, miska, łyżka, praska do czosnku
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 471
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę i smażymy na 2 łyżkach oleju. W tym czasie obieramy warzywa korzeniowe, kroimy w kostkę: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler i por w plasterki.
Warzywa i podsmażone grzyby z cebulą wrzucamy do garnka i zagotowujemy.
Po zagotowaniu wrzucamy liść laurowy, ziele, lubczyk, tymianek, kardamon, gałkę muszkatołową oraz szałwię, ryż oraz kaszę, a następnie przepuszczony przez praskę czosnek.
Kiedy warzywa są już miękkie, dodajemy majeranek, a następnie zaprawiamy śmietaną, którą najpierw wlewamy do miski, rozprowadzamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, a następnie dodajemy do garnka. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy natkę pietruszki.