Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z dodatkiem fasolki szparagowej

Zupa pieczarkowa z dodatkiem fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2506

Dodano:

Odsłon: 664

Przepis na domową zupę z fasolką szparagową, ryżem i podsmażonymi pieczarkami. Bardzo smaczna i sycąca zupa, idealna na tę porę roku. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 400 gram pieczarek
  • 200 gram fasolki szparagowej mrożonej
  • 1 duża cebula
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • 50 gram ryżu długoziarnistego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowa z dodatkiem fasolki szparagowej

Przygotowanie

  1. • Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie smażymy na patelni aż warzywa będą miękkie (niewielka ilości oleju i wody)
    • Bulion wlewamy do garnka, dodajemy mrożoną fasolkę szparagową i składniki z patelni

  2. • Całość gotujemy około 5 minut
    • Następnie dosypujemy ryż i gotujemy przez kolejne 20 minut
    • Na końcu dolewamy śmietany rozrobioną z odrobiną bulionu (aby nie powstały grudki)
    • Zupę przelewamy do miseczek i podajemy do stołu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń