Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna pieczarkowa z leśnym akcentem dla wzmocnienia aromatu.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3979
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3979
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 794
Składniki
Z włoszczyzny, cebuli i wody oraz przypraw gotujemy bulion.
Wyciągamy liście, reszta zostaje (możecie wyjąć ziele, jeśli ktoś nie lubi, albo dał za dużo, aby nie zdominowało zupy).
Dodajemy namoczone wcześniej grzyby leśne (chyba, że macie świeże, to bez moczenia).
W tym samym czasie umyte i pokrojone na plastry pieczarki podsmażamy na maśle, solimy by puściły sok.
Do zupy dodajemy 2/3 pieczarek, wszystko razem miksujemy.
Zabielamy zupę śmietaną z mąką, dokładamy pozostałe pieczarki dla dekoracji.
Zupę podajemy z makaronem, można posypać koperkiem. :)
Dobra rada: jeśli zdarzyło się wam przesolić, albo chcecie by zupa była gęstsza, przed zmiksowaniem można dodać surowego ziemniaka i ugotować go w wywarze. Pozdrawiam!