Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna pieczarkowa z leśnym akcentem dla wzmocnienia aromatu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419364
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419364
Składniki
Z włoszczyzny, cebuli i wody oraz przypraw gotujemy bulion.
Wyciągamy liście, reszta zostaje (możecie wyjąć ziele, jeśli ktoś nie lubi, albo dał za dużo, aby nie zdominowało zupy).
Dodajemy namoczone wcześniej grzyby leśne (chyba, że macie świeże, to bez moczenia).
W tym samym czasie umyte i pokrojone na plastry pieczarki podsmażamy na maśle, solimy by puściły sok.
Do zupy dodajemy 2/3 pieczarek, wszystko razem miksujemy.
Zabielamy zupę śmietaną z mąką, dokładamy pozostałe pieczarki dla dekoracji.
Zupę podajemy z makaronem, można posypać koperkiem. :)
Dobra rada: jeśli zdarzyło się wam przesolić, albo chcecie by zupa była gęstsza, przed zmiksowaniem można dodać surowego ziemniaka i ugotować go w wywarze. Pozdrawiam!