Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa z klopsami i makaronem łazanki. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2252
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1176
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2252
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1176
Składniki
Wymyte mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W między czasie zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i domową pastą rosołowa. Gotujemy w niej klopsy. Klopsy gotujemy 10 minut od wypłynięcia ich do góry.
Wyjmujemy je łyżką cedzakową.
Do garnka dodajemy wymyte, pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy garść makaronu łazanki, pokrojony lubczyk, przyprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości łazanek.
Jeżeli łazanki będą miękkie do zupy wkładamy ponownie klopsy, zabielamy zupę śmietaną i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa będzie się gotować kończymy jej gotowanie.
Ugotowaną zupę wlewamy do talerza dodajemy klopsy. Smacznego!!!