Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa z klopsami i makaronem łazanki. Polecam.
Wymyte mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W między czasie zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i domową pastą rosołowa. Gotujemy w niej klopsy. Klopsy gotujemy 10 minut od wypłynięcia ich do góry.
Wyjmujemy je łyżką cedzakową.
Do garnka dodajemy wymyte, pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy garść makaronu łazanki, pokrojony lubczyk, przyprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości łazanek.
Jeżeli łazanki będą miękkie do zupy wkładamy ponownie klopsy, zabielamy zupę śmietaną i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa będzie się gotować kończymy jej gotowanie.
Ugotowaną zupę wlewamy do talerza dodajemy klopsy.
Smacznego!!!
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3662
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 76
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 386
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 80
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 379
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3662
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 76
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 386
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 80
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 379
Składniki
Wymyte mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W między czasie zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i domową pastą rosołowa. Gotujemy w niej klopsy. Klopsy gotujemy 10 minut od wypłynięcia ich do góry.
Wyjmujemy je łyżką cedzakową.
Do garnka dodajemy wymyte, pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy garść makaronu łazanki, pokrojony lubczyk, przyprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości łazanek.
Jeżeli łazanki będą miękkie do zupy wkładamy ponownie klopsy, zabielamy zupę śmietaną i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa będzie się gotować kończymy jej gotowanie.
Ugotowaną zupę wlewamy do talerza dodajemy klopsy. Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 75
Szybka pomidorowa na rosole
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 80