Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca bazylią wegetariańska zupa pieczarkowa z lanym ciastem.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1713
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 306
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 591
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1713
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 306
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 591
Składniki
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić na nieduże kawałki.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w półplasterki.
Pokrojone pieczarki i jarzynę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować przez około 10 minut.
Ziemniak obrać, umyć i pokroić w niewielką kostkę, następnie dodać do zupy i gotować do miękkości.
Jajko, mąkę i mleko rozmieszać dokładnie z dodatkiem odrobiny soli. Tak otrzymane lane ciasto powinno być gęstsze niż ciasto na naleśniki.
Lane ciasto przygotowane w etapie 5 wlewać powoli do gotującej się zupy, jednocześnie intensywnie mieszając, aby ciasto dobrze rozprowadzić.
Zupę doprawić bazylią oraz pieprzem i gotować przez około 5 minut.