Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca bazylią wegetariańska zupa pieczarkowa z lanym ciastem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 377
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 377
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić na nieduże kawałki.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w półplasterki.
Pokrojone pieczarki i jarzynę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować przez około 10 minut.
Ziemniak obrać, umyć i pokroić w niewielką kostkę, następnie dodać do zupy i gotować do miękkości.
Jajko, mąkę i mleko rozmieszać dokładnie z dodatkiem odrobiny soli. Tak otrzymane lane ciasto powinno być gęstsze niż ciasto na naleśniki.
Lane ciasto przygotowane w etapie 5 wlewać powoli do gotującej się zupy, jednocześnie intensywnie mieszając, aby ciasto dobrze rozprowadzić.
Zupę doprawić bazylią oraz pieprzem i gotować przez około 5 minut.