Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z lanym ciastem

Zupa pieczarkowa z lanym ciastem

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 325

Pachnąca bazylią wegetariańska zupa pieczarkowa z lanym ciastem.

Składniki

  • Pieczarki 250 g
  • Ziemniak duży 1 szt.
  • Marchewka średniej wielkości 1 szt.
  • Seler około 1/8 szt.
  • Pietruszka 1/2 szt.
  • Bazylia suszona 1 łyżeczka
  • Jajko kurze 1 szt.
  • Mąka pszenna około 1/2 szklanki
  • Mleko około 3 łyżek
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić na nieduże kawałki.

  2. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w półplasterki.

  3. Pokrojone pieczarki i jarzynę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować przez około 10 minut.

  4. Ziemniak obrać, umyć i pokroić w niewielką kostkę, następnie dodać do zupy i gotować do miękkości.

  5. Jajko, mąkę i mleko rozmieszać dokładnie z dodatkiem odrobiny soli. Tak otrzymane lane ciasto powinno być gęstsze niż ciasto na naleśniki.

  6. Lane ciasto przygotowane w etapie 5 wlewać powoli do gotującej się zupy, jednocześnie intensywnie mieszając, aby ciasto dobrze rozprowadzić.

  7. Zupę doprawić bazylią oraz pieprzem i gotować przez około 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 listopada Uwielbiam grzybowe zupy,Twoja pieczarkowa z lanymi kluseczkami przepyszna:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 listopada Uwielbiam pieczarkową a Twoja wersja jest dla mnie w punkt :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń