Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa jest pyszna i prosta w przygotowaniu. To zupa na każdą okazję.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4940
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13760
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3238
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4940
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13760
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3238
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1044
Składniki
Obrać włoszczyznę, umyć i pokroić w kostkę. Do rondla wlać 1 do 1 i 1/2 litra wody, dodać pokrojoną włoszczyznę, osolić do smaku i gotować na małym ogniu. Można też ugotować na bulionie z rosołu. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w paski. Cebulę i pieczarki podsmażyć na patelni na maśle. Gdy mają być bardziej podduszone dodać trochę wywaru z rondla. Podduszone pieczarki połączyć z wywarem. Dodać czosnek i makaron. Gotować jeszcze ok. 15 min na wolnym ogniu do miękkości makaronu. Zahartować śmietanę i dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Na koniec dodać natkę pietruszki.