Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa jest pyszna i prosta w przygotowaniu. To zupa na każdą okazję.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3104
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2210
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 861
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3104
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2210
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 861
Składniki
Obrać włoszczyznę, umyć i pokroić w kostkę. Do rondla wlać 1 do 1 i 1/2 litra wody, dodać pokrojoną włoszczyznę, osolić do smaku i gotować na małym ogniu. Można też ugotować na bulionie z rosołu. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w paski. Cebulę i pieczarki podsmażyć na patelni na maśle. Gdy mają być bardziej podduszone dodać trochę wywaru z rondla. Podduszone pieczarki połączyć z wywarem. Dodać czosnek i makaron. Gotować jeszcze ok. 15 min na wolnym ogniu do miękkości makaronu. Zahartować śmietanę i dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Na koniec dodać natkę pietruszki.