Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś wersja zupy pieczarkowej z młodymi ziemniakami. Szybka w przygotowaniu, a smakuje i młodym i starszym. Minimum składników, maximum smaku. Do zupy pieczarkowej obowiązkowo dużo siekanej natki pietruszki.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 309
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 139
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 309
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 139
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w mniejsze półplasterki
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim pieczarki, aż lekko puszczą soki. Lekko je solimy
W garnku zagotowujemy ok 2 litry wody
Do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną marchewkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy przyprawę. Gotujemy ok 10 minut, aż warzywa zmiękną
Po tym czasie do gotującej się zupy dodajemy pieczarki i gotujemy jeszcze wszystko razem ok 5 minut
Zupę doprawiamy solą i pieprzem
Na koniec zupę zabielamy śmietaną
Na talerzu zupę pieczarkową obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki