Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2017
Pyszna zupa pieczarkowa, ze startą świeżą jarzynką co dodaje wspaniałego aromatu.
Myjemy dokładnie mięso a następnie przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 L wody. Mięso gotujemy ok. 15 minut zbieramy powstałe burzyny, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy jeszcze 10 minut. W tym czasie ścieramy na tarce marchewkę, selera oraz pietruszkę. Wyjmujemy skrzydełka i dodajemy starte warzywa. Gotujemy kolejne 10-15 minut.
Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na maśle następnie dodajemy umyte, pokrojone w talarki pieczarki. Smażymy ok 10 minut. Dodajemy wszystko do gotującego się wywaru. Dorzucamy serki topione a następnie przyprawy. Gotujemy kolejne 15 minut. Następnie do szklanki dodajemy śmietanę odrobinę gorącej zupy i wszystko przelewamy do wywaru. Zupę polecam podawać z makaronem kolanka bo super wpływa do ich wnętrza.
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 7418
Pyszna lekka, zdrowa zupa ze świeżych jarzyn z dodatkiem serka topionego co n...
Odsłon: 3752
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 130
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 61
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 266
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 170
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 130
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 61
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 266
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 170
Składniki
Myjemy dokładnie mięso a następnie przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 L wody. Mięso gotujemy ok. 15 minut zbieramy powstałe burzyny, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy jeszcze 10 minut. W tym czasie ścieramy na tarce marchewkę, selera oraz pietruszkę. Wyjmujemy skrzydełka i dodajemy starte warzywa. Gotujemy kolejne 10-15 minut.
Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na maśle następnie dodajemy umyte, pokrojone w talarki pieczarki. Smażymy ok 10 minut. Dodajemy wszystko do gotującego się wywaru. Dorzucamy serki topione a następnie przyprawy. Gotujemy kolejne 15 minut. Następnie do szklanki dodajemy śmietanę odrobinę gorącej zupy i wszystko przelewamy do wywaru. Zupę polecam podawać z makaronem kolanka bo super wpływa do ich wnętrza.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 429
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dost...
Odsłon: 166