Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2017
Pyszna zupa pieczarkowa, ze startą świeżą jarzynką co dodaje wspaniałego aromatu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 164
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 164
Składniki
Myjemy dokładnie mięso a następnie przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 L wody. Mięso gotujemy ok. 15 minut zbieramy powstałe burzyny, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy jeszcze 10 minut. W tym czasie ścieramy na tarce marchewkę, selera oraz pietruszkę. Wyjmujemy skrzydełka i dodajemy starte warzywa. Gotujemy kolejne 10-15 minut.
Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na maśle następnie dodajemy umyte, pokrojone w talarki pieczarki. Smażymy ok 10 minut. Dodajemy wszystko do gotującego się wywaru. Dorzucamy serki topione a następnie przyprawy. Gotujemy kolejne 15 minut. Następnie do szklanki dodajemy śmietanę odrobinę gorącej zupy i wszystko przelewamy do wywaru. Zupę polecam podawać z makaronem kolanka bo super wpływa do ich wnętrza.