Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7766
Dodano: 20.09.2017
Odsłon: 11431
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Myjemy dokładnie mięso a następnie przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 L wody. Mięso gotujemy ok. 15 minut zbieramy powstałe burzyny, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy jeszcze 10 minut. W tym czasie ścieramy na tarce marchewkę, selera oraz pietruszkę. Wyjmujemy skrzydełka i dodajemy starte warzywa. Gotujemy kolejne 10-15 minut.
Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na maśle następnie dodajemy umyte, pokrojone w talarki pieczarki. Smażymy ok 10 minut. Dodajemy wszystko do gotującego się wywaru. Dorzucamy serki topione a następnie przyprawy. Gotujemy kolejne 15 minut. Następnie do szklanki dodajemy śmietanę odrobinę gorącej zupy i wszystko przelewamy do wywaru. Zupę polecam podawać z makaronem kolanka bo super wpływa do ich wnętrza.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

noda2005 24 września 2017Zgłoś do usunięcia
Zupa jest przepyszna! Suuuuuper! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz