Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ciekawy smak, bo dodamy trochę ziół.
Nóż, łyżka, garnek, tarka do jarzyn
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9877
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41792
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4922
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45809
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9877
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41792
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4922
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45809
Składniki
Rozgrzewamy olej na patelni na małym ogniu. Prosto na patelnię kroimy pieczarki i smażymy je aż się wysmaży sok. Pod koniec smażenia dodajemy sól, pieprz i pokrojony lub zgnieciony czosnek.
W tym czasie, kiedy grzyby się smażą, nastawiamy wodę w garnku i obieramy marchew, którą następnie trzemy na jarzynowej tarce. Wrzucamy ją do zupy i gotujemy z dodatkiem szczypty płatków chili pod przykryciem. Nie dajemy zbyt dużo wody, aby móc regulować gęstość zupy.
Grzyby zaraz po usmażeniu dodajemy do marchwi i gotujemy. Dodajemy trochę wody. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz tymianek.
Zaraz po dodaniu grzybów dodajemy makaron gwiazdki i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając. Jeśli trzeba, dodajemy wody. Trzeba pamiętać, że makaron zagęści zupę, więc nie za dużo i nie za mało wody.
Kiedy makaron jest miękki, dodajemy śmietanę o doprawiamy majerankiem i solą.
Przed podaniem posypujemy pietruszką.