Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ciekawy smak, bo dodamy trochę ziół.
Nóż, łyżka, garnek, tarka do jarzyn
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Składniki
Rozgrzewamy olej na patelni na małym ogniu. Prosto na patelnię kroimy pieczarki i smażymy je aż się wysmaży sok. Pod koniec smażenia dodajemy sól, pieprz i pokrojony lub zgnieciony czosnek.
W tym czasie, kiedy grzyby się smażą, nastawiamy wodę w garnku i obieramy marchew, którą następnie trzemy na jarzynowej tarce. Wrzucamy ją do zupy i gotujemy z dodatkiem szczypty płatków chili pod przykryciem. Nie dajemy zbyt dużo wody, aby móc regulować gęstość zupy.
Grzyby zaraz po usmażeniu dodajemy do marchwi i gotujemy. Dodajemy trochę wody. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz tymianek.
Zaraz po dodaniu grzybów dodajemy makaron gwiazdki i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając. Jeśli trzeba, dodajemy wody. Trzeba pamiętać, że makaron zagęści zupę, więc nie za dużo i nie za mało wody.
Kiedy makaron jest miękki, dodajemy śmietanę o doprawiamy majerankiem i solą.
Przed podaniem posypujemy pietruszką.