Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ciekawy smak, bo dodamy trochę ziół.
Nóż, łyżka, garnek, tarka do jarzyn
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17003
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1022
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 642
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 100
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17003
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1022
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 642
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 100
Składniki
Rozgrzewamy olej na patelni na małym ogniu. Prosto na patelnię kroimy pieczarki i smażymy je aż się wysmaży sok. Pod koniec smażenia dodajemy sól, pieprz i pokrojony lub zgnieciony czosnek.
W tym czasie, kiedy grzyby się smażą, nastawiamy wodę w garnku i obieramy marchew, którą następnie trzemy na jarzynowej tarce. Wrzucamy ją do zupy i gotujemy z dodatkiem szczypty płatków chili pod przykryciem. Nie dajemy zbyt dużo wody, aby móc regulować gęstość zupy.
Grzyby zaraz po usmażeniu dodajemy do marchwi i gotujemy. Dodajemy trochę wody. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz tymianek.
Zaraz po dodaniu grzybów dodajemy makaron gwiazdki i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając. Jeśli trzeba, dodajemy wody. Trzeba pamiętać, że makaron zagęści zupę, więc nie za dużo i nie za mało wody.
Kiedy makaron jest miękki, dodajemy śmietanę o doprawiamy majerankiem i solą.
Przed podaniem posypujemy pietruszką.