Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, smaczne, pożywne, rozgrzewające
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
1. Żołądki oczyszczamy i kroimy w paski, obgotowujemy, następnie odlewamy.
2. Porcje rosołową gotujemy z dodatkiem Vegety. 3. Cebulę kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, solimy oraz pieprzymy.
5. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek.
6. Ogórki kroimy w kostkę i również dodajemy do warzyw, dusimy.
7. Żołądki wkładamy do garnka, zalewamy wywarem rosołowym i gotujemy
8. Gdy żołądki są już prawie dobre dodajemy warzywa.
9. Następnie dokładamy koncentrat pomidorowy i chili.
10. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej wody i hartując wlewamy do zupy.
11. Chwilę jeszcze gotujemy. 12. Zupa gotowa. 13. Smacznego.