Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniedziałkowa zupa w nowej odsłonie. U nas rzadkością w niedzielę jest rosół, więc musimy radzić sobie z pomidorówką na wiele innych sposobów. W naszej kuchni buraczki i pomidory wiodą prym. Przede wszystkim pomidory. Passat, soków koncentratów nigdy nie brakuje.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę). Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy. Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka. Grzyby kroimy na kawałki. Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora. Wlewamy passatę. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.