Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniedziałkowa zupa w nowej odsłonie. U nas rzadkością w niedzielę jest rosół, więc musimy radzić sobie z pomidorówką na wiele innych sposobów. W naszej kuchni buraczki i pomidory wiodą prym. Przede wszystkim pomidory. Passat, soków koncentratów nigdy nie brakuje.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29822
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9660
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2152
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29822
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9660
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2152
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Składniki
Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę). Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy. Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka. Grzyby kroimy na kawałki. Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora. Wlewamy passatę. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.