Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50059

Dodano:

Odsłon: 142

Poniedziałkowa zupa w nowej odsłonie. U nas rzadkością w niedzielę jest rosół, więc musimy radzić sobie z pomidorówką na wiele innych sposobów. W naszej kuchni buraczki i pomidory wiodą prym. Przede wszystkim pomidory. Passat, soków koncentratów nigdy nie brakuje.

Składniki

  • 3 szyje z kaczki
  • 300 g serduszek drobiowych
  • 300 g żołądków drobiowych
  • 200 g mrożonych borowików
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 włoszczyzna
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa

Przygotowanie

  1. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę).
    Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy.
    Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka.
    Grzyby kroimy na kawałki.
    Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora.
    Wlewamy passatę. Zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń