Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiona na esencjonalnym rosole wołowym, intensywna w smaku i mooocno pomidorowa....
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10542
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3192
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2289
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10542
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3192
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2289
Składniki
Kości i ogony wołowe włożyć do sporego garnka, zalać zimną wodą (tylko tyle, żeby całość przykryła), postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy.
Warzywa oczyścić, przełożyć do garnka, dodać wszystkie przyprawy, gotować na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 3,5-4godziny, aż mięso zacznie odchodzić od kości (potem można je wykorzystać do zrobienia farszu do pierogów).
Wywar przecedzić, dodać do niego dwie puszki krojonych pomidorów, gotować jeszcze kilka minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Podawać z porcją makaronu i ulubioną zieleniną.