Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiona na esencjonalnym rosole wołowym, intensywna w smaku i mooocno pomidorowa....
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 343
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1412
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 343
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1412
Składniki
Kości i ogony wołowe włożyć do sporego garnka, zalać zimną wodą (tylko tyle, żeby całość przykryła), postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy.
Warzywa oczyścić, przełożyć do garnka, dodać wszystkie przyprawy, gotować na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 3,5-4godziny, aż mięso zacznie odchodzić od kości (potem można je wykorzystać do zrobienia farszu do pierogów).
Wywar przecedzić, dodać do niego dwie puszki krojonych pomidorów, gotować jeszcze kilka minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Podawać z porcją makaronu i ulubioną zieleniną.