Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje wnuki uwielbiają zupę pomidorową. Przed ich wizytą zawsze znajduję czas, aby ją ugotować. Kiedyś jadły ją z makaronem, a teraz wolą ryż, który gotuję na świeżo, przed podaniem z zupą.
Garnek, łyżka, miska, praska do czosnku, nóż, obieraczki do warzyw
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1037
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2608
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13335
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1037
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2608
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13335
Składniki
Do wywaru z mięsa dodajemy marchew pietruszkę, seler i por, ziele oraz liść laurowy i gotujemy warzywa do miękkości
Dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, wyciskamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kilka minut.
Kiedy przecier zacznie się zmieniać na powierzchni, dodajemy śmietanę
Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy sól i pieprz. Podajemy z ryżem, makaronem lub grzankami.