Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje wnuki uwielbiają zupę pomidorową. Przed ich wizytą zawsze znajduję czas, aby ją ugotować. Kiedyś jadły ją z makaronem, a teraz wolą ryż, który gotuję na świeżo, przed podaniem z zupą.
Garnek, łyżka, miska, praska do czosnku, nóż, obieraczki do warzyw
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 64
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 39
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 64
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 39
Składniki
Do wywaru z mięsa dodajemy marchew pietruszkę, seler i por, ziele oraz liść laurowy i gotujemy warzywa do miękkości
Dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, wyciskamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kilka minut.
Kiedy przecier zacznie się zmieniać na powierzchni, dodajemy śmietanę
Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy sól i pieprz. Podajemy z ryżem, makaronem lub grzankami.