Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje wnuki uwielbiają zupę pomidorową. Przed ich wizytą zawsze znajduję czas, aby ją ugotować. Kiedyś jadły ją z makaronem, a teraz wolą ryż, który gotuję na świeżo, przed podaniem z zupą.
Garnek, łyżka, miska, praska do czosnku, nóż, obieraczki do warzyw
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 120
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 327
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 354
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 120
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 327
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 354
Składniki
Do wywaru z mięsa dodajemy marchew pietruszkę, seler i por, ziele oraz liść laurowy i gotujemy warzywa do miękkości
Dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, wyciskamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kilka minut.
Kiedy przecier zacznie się zmieniać na powierzchni, dodajemy śmietanę
Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy sól i pieprz. Podajemy z ryżem, makaronem lub grzankami.