Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak zupy pomidorowej nie tylko w poniedziałki ;)
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10505
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5670
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7984
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10505
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5670
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7984
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy. Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy zimna wodą, tak by poziom wody był 2-3 cm ponad mięsem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, ½ łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, usuwamy szumowiny i gotujemy jeszcze przez kwadrans. Mięso i marchewki wyławiamy. Marchewki kroimy w słupki. Wywar przecedzamy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, dodajemy passatę, wrzucamy marchewki. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem. A co ze skrzydełkami? O tym wkrótce…