Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa na skrzydełkach

Zupa pomidorowa na skrzydełkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 743

Delikatny smak zupy pomidorowej nie tylko w poniedziałki ;)

Składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 300 g marchewki
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 750 passaty pomidorowej z bazylią
  • ulubiony makaron
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełka oczyszczamy.
    Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
    Zalewamy zimna wodą, tak by poziom wody był 2-3 cm ponad mięsem.
    Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, ½ łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, usuwamy szumowiny i gotujemy jeszcze przez kwadrans.
    Mięso i marchewki wyławiamy. Marchewki kroimy w słupki.
    Wywar przecedzamy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, dodajemy passatę, wrzucamy marchewki. Zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem.

    A co ze skrzydełkami? O tym wkrótce…

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń