Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak zupy pomidorowej nie tylko w poniedziałki ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1441
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420871
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1898
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1441
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420871
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1898
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy. Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy zimna wodą, tak by poziom wody był 2-3 cm ponad mięsem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, ½ łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, usuwamy szumowiny i gotujemy jeszcze przez kwadrans. Mięso i marchewki wyławiamy. Marchewki kroimy w słupki. Wywar przecedzamy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, dodajemy passatę, wrzucamy marchewki. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem. A co ze skrzydełkami? O tym wkrótce…