Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna, portugalska zupa, która od razu przypadła nam do gustu. Koniecznie wypróbujcie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
W rondelku rozgrzewamy oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojone w piórka, cebule. Kiedy lekko się zeszklą, dodajemy przeciśnięty przez praskę, czosnek. Zalewamy passatą pomidorową. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cząber i oregano (wg uznania). Wlewamy wodę (ok. 1,2 l) i dusimy na średnim ogniu przez 40 min, w razie potrzeby dolewamy wodę. Tuż przed końcem gotowania przygotowujemy jajka w koszulkach. Zagotowujemy wodę, dolewamy ocet, robimy (przy pomocy łyżki) wir, wbijamy jajko, przy pomocy łyżek formujemy jajka, przykrywając żółtka białkiem. Zupę podajemy gorącą z jajkiem.