Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z posmakiem dalekiej Azji. Najlepiej smakuje z grillowaną sałatą pokrojoną w paseczki.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Zupa. Śmietanę wymieszać z mąką i 60 ml zimnego bulionu . Bulion zagotować z bazylią, dodać koncentrat, gotować kilka minut. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, gotować do lekkiego zgęstnienia. Sałata. Sałaty przeciąć na pół. W sporej misce wymieszać sos sojowy z oregano i pieprzem. Sałaty obtoczyć w sosie, potem resztę sosu wlać pomiędzy liście. Sałaty grillować kilka minut, zaczynając od przekrojonej strony. Zupę podajemy z sałatą. Najlepiej smakuje sałata pokrojona w paski, po prostu łatwiej jeść . Zupa nabiera lekko azjatyckiego smaku.