Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z posmakiem dalekiej Azji. Najlepiej smakuje z grillowaną sałatą pokrojoną w paseczki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Zupa. Śmietanę wymieszać z mąką i 60 ml zimnego bulionu . Bulion zagotować z bazylią, dodać koncentrat, gotować kilka minut. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, gotować do lekkiego zgęstnienia. Sałata. Sałaty przeciąć na pół. W sporej misce wymieszać sos sojowy z oregano i pieprzem. Sałaty obtoczyć w sosie, potem resztę sosu wlać pomiędzy liście. Sałaty grillować kilka minut, zaczynając od przekrojonej strony. Zupę podajemy z sałatą. Najlepiej smakuje sałata pokrojona w paski, po prostu łatwiej jeść . Zupa nabiera lekko azjatyckiego smaku.