Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z posmakiem dalekiej Azji. Najlepiej smakuje z grillowaną sałatą pokrojoną w paseczki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117799
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8260
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3070
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117799
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8260
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3070
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1953
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Zupa. Śmietanę wymieszać z mąką i 60 ml zimnego bulionu . Bulion zagotować z bazylią, dodać koncentrat, gotować kilka minut. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, gotować do lekkiego zgęstnienia. Sałata. Sałaty przeciąć na pół. W sporej misce wymieszać sos sojowy z oregano i pieprzem. Sałaty obtoczyć w sosie, potem resztę sosu wlać pomiędzy liście. Sałaty grillować kilka minut, zaczynając od przekrojonej strony. Zupę podajemy z sałatą. Najlepiej smakuje sałata pokrojona w paski, po prostu łatwiej jeść . Zupa nabiera lekko azjatyckiego smaku.