Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z posmakiem dalekiej Azji. Najlepiej smakuje z grillowaną sałatą pokrojoną w paseczki.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1435
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5605
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 285
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1435
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5605
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 285
Składniki
Zupa. Śmietanę wymieszać z mąką i 60 ml zimnego bulionu . Bulion zagotować z bazylią, dodać koncentrat, gotować kilka minut. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, gotować do lekkiego zgęstnienia. Sałata. Sałaty przeciąć na pół. W sporej misce wymieszać sos sojowy z oregano i pieprzem. Sałaty obtoczyć w sosie, potem resztę sosu wlać pomiędzy liście. Sałaty grillować kilka minut, zaczynając od przekrojonej strony. Zupę podajemy z sałatą. Najlepiej smakuje sałata pokrojona w paski, po prostu łatwiej jeść . Zupa nabiera lekko azjatyckiego smaku.