Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z posmakiem dalekiej Azji. Najlepiej smakuje z grillowaną sałatą pokrojoną w paseczki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11775
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1283
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12413
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3279
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11775
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1283
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12413
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3279
Składniki
Zupa. Śmietanę wymieszać z mąką i 60 ml zimnego bulionu . Bulion zagotować z bazylią, dodać koncentrat, gotować kilka minut. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, gotować do lekkiego zgęstnienia. Sałata. Sałaty przeciąć na pół. W sporej misce wymieszać sos sojowy z oregano i pieprzem. Sałaty obtoczyć w sosie, potem resztę sosu wlać pomiędzy liście. Sałaty grillować kilka minut, zaczynając od przekrojonej strony. Zupę podajemy z sałatą. Najlepiej smakuje sałata pokrojona w paski, po prostu łatwiej jeść . Zupa nabiera lekko azjatyckiego smaku.