Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne danie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4514
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424256
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4514
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424256
Składniki
W garnku zagotuj wodę (ok. litra, może nieco mniej) z zielem angielskim i liśćmi laurowymi (3-4 szt). Z mięsa, jajka, bułki, posiekanej cebuli, ryzu, pieprzu i soli zrób klopsiki. Obtaczaj je w mące i wrzucaj do garnka z wrzątkiem. Gdy sie ugotują, doadaj przecier, papryke w proszku i łyzkę cukru, doprowadź do wrzenia i dodaj śmietanę (aby się na pewno nie zwazyła, dodaj najpierw do odrobiny zupy, wymieszaj i dodaj resztę). Podawaj gorące, posypane koperkiem. Smacznego! :)