Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem

Zupa pomidorowa z klopsikami i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 233 Ocena: 2679

Dodano:

Odsłon: 983

Gęsta zupa pomidorowa z klopsikami, makaronem i szpinakiem posypana parmezanem. Pierwsze i drugie danie w jednym.

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego ( np z indyka)
  • 1 jajko
  • posiekany ząbek czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • duża garść parmezanu
  • sól,pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr wywaru drobiowego lub warzywnego
  • 1/2 litra passaty pomidorowej
  • 2 marchewki
  • 2 garście szpinaku
  • 100 g spaghetti
  • parmezan do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodać mięso, jajko, posiekany czosnek, pietruszkę, parmezan, sól i pieprz, wymieszać dokładnie ręką i uformować małe klopsiki

  2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć klopsiki z obu stron.
    Zagotować rosół, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i gotować ok 15 minut, dodać pomidory, a następnie dorzucić klopsiki i pokruszony makaron.
    Gotować aż makaron zmięknie, dodać na końcu szpinak.
    Doprawić solą i pieprzem. Podawać z parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 11 marca Zupa na bogato, z powodzeniem zastąpi dwa obiadowe dania :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 28 stycznia Doskonały pomysł na smaczny i sycący obiad. Z pewnością przetestujemy :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń