Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pomidorowa z klopsikami, makaronem i szpinakiem posypana parmezanem. Pierwsze i drugie danie w jednym.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4229
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6486
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4229
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6486
Składniki
Do miski dodać mięso, jajko, posiekany czosnek, pietruszkę, parmezan, sól i pieprz, wymieszać dokładnie ręką i uformować małe klopsiki
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć klopsiki z obu stron. Zagotować rosół, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i gotować ok 15 minut, dodać pomidory, a następnie dorzucić klopsiki i pokruszony makaron. Gotować aż makaron zmięknie, dodać na końcu szpinak. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z parmezanem.