Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pomidorowa z klopsikami, makaronem i szpinakiem posypana parmezanem. Pierwsze i drugie danie w jednym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8242
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4580
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8242
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4580
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Składniki
Do miski dodać mięso, jajko, posiekany czosnek, pietruszkę, parmezan, sól i pieprz, wymieszać dokładnie ręką i uformować małe klopsiki
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć klopsiki z obu stron. Zagotować rosół, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i gotować ok 15 minut, dodać pomidory, a następnie dorzucić klopsiki i pokruszony makaron. Gotować aż makaron zmięknie, dodać na końcu szpinak. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z parmezanem.