Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
Do garnka wlewamy trochę oliwy. Po chwili dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy do czasu, aż się zeszklą.
Do cebuli dodajemy pomidory, koncentrat i bulion. Całość mieszamy i gotujemy przez około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie doprawiamy chilli, solą i pieprzem oraz odrobiną cukru, gotujemy jeszcze chwilę. Zupę zaprawiamy śmietaną roztrzepaną z mąką i niewielką ilością gorącej zupy
Do miseczki nakładamy porcję makaronu i zalewany gorącą zupą, posypujemy posiekaną natką pietruszki.