Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10613
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12992
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10613
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12992
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
Do garnka wlewamy trochę oliwy. Po chwili dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy do czasu, aż się zeszklą.
Do cebuli dodajemy pomidory, koncentrat i bulion. Całość mieszamy i gotujemy przez około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie doprawiamy chilli, solą i pieprzem oraz odrobiną cukru, gotujemy jeszcze chwilę. Zupę zaprawiamy śmietaną roztrzepaną z mąką i niewielką ilością gorącej zupy
Do miseczki nakładamy porcję makaronu i zalewany gorącą zupą, posypujemy posiekaną natką pietruszki.