Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznej, domowej zupy pomidorowej. Można podać ją z makaronem, z ryżem lub też z lanymi kluskami. Zupę można też przygotować na wcześniej ugotowanym bulionie drobiowym lub warzywnym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13907
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5804
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13907
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5804
Składniki
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy na gaz. Dodajemy przyprawy i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz całą pietruszkę i por. Wywar powinien gotować się aż skrzydełka będą bardzo miękkie. Skrzydełka, pietruszkę oraz por wyjmujemy. Dodajemy słoiczek koncentratu. Zupę zabielamy śmietaną, którą wcześniej dokładnie rozrabiamy w odrobinie zupy, tak aby nie powstały grudki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem lub ryżem