Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznej, domowej zupy pomidorowej. Można podać ją z makaronem, z ryżem lub też z lanymi kluskami. Zupę można też przygotować na wcześniej ugotowanym bulionie drobiowym lub warzywnym.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 186
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 192
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 110
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 186
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 192
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 110
Składniki
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy na gaz. Dodajemy przyprawy i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz całą pietruszkę i por. Wywar powinien gotować się aż skrzydełka będą bardzo miękkie. Skrzydełka, pietruszkę oraz por wyjmujemy. Dodajemy słoiczek koncentratu. Zupę zabielamy śmietaną, którą wcześniej dokładnie rozrabiamy w odrobinie zupy, tak aby nie powstały grudki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem lub ryżem