Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznej, domowej zupy pomidorowej. Można podać ją z makaronem, z ryżem lub też z lanymi kluskami. Zupę można też przygotować na wcześniej ugotowanym bulionie drobiowym lub warzywnym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4362
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11847
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4362
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11847
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Składniki
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy na gaz. Dodajemy przyprawy i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz całą pietruszkę i por. Wywar powinien gotować się aż skrzydełka będą bardzo miękkie. Skrzydełka, pietruszkę oraz por wyjmujemy. Dodajemy słoiczek koncentratu. Zupę zabielamy śmietaną, którą wcześniej dokładnie rozrabiamy w odrobinie zupy, tak aby nie powstały grudki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem lub ryżem