Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa to jest klasyk w naszej kuchni. Jest wiele różnych sposobów jej zrobienia i podania, ja preferuję w całości a nie jako zupa krem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5182
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 771
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1242
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5182
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 771
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1242
Składniki
Wkładamy do wody mięso, solimy wodę i gotujemy do miękkości pod przykryciem. Zaglądamy i co jakiś czas ja zdejmuję szumowiny, ale nie jest to konieczne.
Obieramy warzywa i kroimy na kawałki, ja lubię jak w zupie są one większe.
Ja użyłem pomidorów z puszki.
Jak mięso jest już miękkie dodajemy warzywa. Gotujemy by były miękkawe, ale nie rozpadały się. Jak już mamy taką konsystencję dodajemy pomidory z całym sosem oraz pokrojonym czosnkiem. Dodajemy również koncentrat pomidorowy by zupa była gęstrza. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie, gotujemy jeszcze przez 5 minut i wyłączamy.
Jak już jest wszystko ugotowane to na koniec dodajemy miód. Bardzo lubię zupę pomidorową z posmakiem słodkości a zwłaszcza słodki posmak miodu. I tak oto mamy już naszą smaczną zupę . Dodajemy łyżkę jogurtu ci co lubią to trochę makaronu i Smacznego.