Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa to jest klasyk w naszej kuchni. Jest wiele różnych sposobów jej zrobienia i podania, ja preferuję w całości a nie jako zupa krem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Wkładamy do wody mięso, solimy wodę i gotujemy do miękkości pod przykryciem. Zaglądamy i co jakiś czas ja zdejmuję szumowiny, ale nie jest to konieczne.
Obieramy warzywa i kroimy na kawałki, ja lubię jak w zupie są one większe.
Ja użyłem pomidorów z puszki.
Jak mięso jest już miękkie dodajemy warzywa. Gotujemy by były miękkawe, ale nie rozpadały się. Jak już mamy taką konsystencję dodajemy pomidory z całym sosem oraz pokrojonym czosnkiem. Dodajemy również koncentrat pomidorowy by zupa była gęstrza. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie, gotujemy jeszcze przez 5 minut i wyłączamy.
Jak już jest wszystko ugotowane to na koniec dodajemy miód. Bardzo lubię zupę pomidorową z posmakiem słodkości a zwłaszcza słodki posmak miodu. I tak oto mamy już naszą smaczną zupę . Dodajemy łyżkę jogurtu ci co lubią to trochę makaronu i Smacznego.