Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa to jedna z najczęściej spotykanych zup na polskim stole. Często podawana w poniedziałek na bazie niedzielnego rosołu:) Moja wersja "pomidorówki" również opiera się na rosole z dnia poprzedniego. Jest to wersja zupy bardzo sycącej, zastępującej dwudaniowy obiad:)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy drobno posiekane cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste uważając by czosnek się nie zrumienił. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie/ i podsmażamy do lekkiego zrumienienia. Rosół /lub bulion np. z kostki/ podgrzewamy, dodajemy zmiksowane pomidory /mogą być świeże lub z puszki czy kartonu/ i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wsypujemy surowy ryż i /od czasu do czasu mieszając/ gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Następnie do zupy pomidorowej dodajemy podsmażone mięso mielone i często mieszając gotujemy do czasu aż ryż będzie miękki. * Jeśli zupa jest zbyt gęsta możemy dodać bulionu lub rosołu.