Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa to jedna z najczęściej spotykanych zup na polskim stole. Często podawana w poniedziałek na bazie niedzielnego rosołu:) Moja wersja "pomidorówki" również opiera się na rosole z dnia poprzedniego. Jest to wersja zupy bardzo sycącej, zastępującej dwudaniowy obiad:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy drobno posiekane cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste uważając by czosnek się nie zrumienił. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie/ i podsmażamy do lekkiego zrumienienia. Rosół /lub bulion np. z kostki/ podgrzewamy, dodajemy zmiksowane pomidory /mogą być świeże lub z puszki czy kartonu/ i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wsypujemy surowy ryż i /od czasu do czasu mieszając/ gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Następnie do zupy pomidorowej dodajemy podsmażone mięso mielone i często mieszając gotujemy do czasu aż ryż będzie miękki. * Jeśli zupa jest zbyt gęsta możemy dodać bulionu lub rosołu.