Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Do garnka wlewamy trochę oliwy. Dodajemy kminek oraz kolendrę i podsmażamy, uważając przy tym, by się nie przypaliły. Po chwili dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy do czasu, aż się zeszklą. Do cebuli dodajemy soczewicę, pomidory, koncentrat i bulion. Całość mieszamy i gotujemy przez około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie doprawiamy chilli, solą i pieprzem oraz odrobiną cukru, gotujemy jeszcze chwilę. Do miseczki nakładamy porcję ryżu i zalewany gorącą zupą, posypujemy posiekaną natką pietruszki.