Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 120
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 120
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Do garnka wlewamy trochę oliwy. Dodajemy kminek oraz kolendrę i podsmażamy, uważając przy tym, by się nie przypaliły. Po chwili dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy do czasu, aż się zeszklą. Do cebuli dodajemy soczewicę, pomidory, koncentrat i bulion. Całość mieszamy i gotujemy przez około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie doprawiamy chilli, solą i pieprzem oraz odrobiną cukru, gotujemy jeszcze chwilę. Do miseczki nakładamy porcję ryżu i zalewany gorącą zupą, posypujemy posiekaną natką pietruszki.