Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pomidorowa z tortelini z farszem serowym. Bardzo sycąca, aromatyczna i smaczna:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102694
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102694
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Składniki
Tortelini gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Marchew, pietruszkę, seler i por oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plasterki. W rondlu roztapiamy masło /lub olej, oliwę/, wrzucamy warzywa i mieszając podsmażamy 2-3 min. Następnie wlewamy wodę ok. 5 cm nad poziom warzyw. Dodajemy liść selera, liść laurowy, ziele angielskie i delikatnie dolimy i pieprzymy. Zagotowujemy a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powoli do miękkości. Następnie zupę dokładnie blendujemy, wlewamy passatę, doprawiamy szczyptą cukru, solą i pieprzem. Zagotowujemy i gotujemy 2-3 min. Porcje zupy podajemy z tortelini i posypujemy natką pietruszki /u mnie niestety mrożona:(/ * Zamiast passaty możemy użyć zblendowanych świeżych bardzo dojrzałych pomidorów lub pomidorów z puszki /jeśli pesteczki nie będą nam przeszkadzać nie musimy pomidorów przecierać przez sito/. * Jeśli zupa jest zbyt gęsta możemy ją rozcieńczyć wodą lub bulionem.