Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam wam pomysł na tradycyjną zupę pomidorową ale w innym wydaniu. Zrobiłam ją z ziemniakami i warzywami typu marchewka, seler, pietruszka. Ponadto dodałam czosnek i spora ilość przypraw i ziół prowansalskich. Zupę ugotowałam na wędzonej kości i ugrillowanej kiełbasce.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 545
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2107
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 549
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 545
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2107
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 549
Składniki
Kość wędzoną włożyłam do garnka. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrałam, umyłam i pokroiłam w plasterki lub w kostkę. Wrzuciłam do garnka z kością. Nalałam wody tyle aby przykryć wszystkie składniki. Włożyłam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wsypałam pieprz ziołowy i posiekaną natkę pietruszki i zagotowałam wywar. Następnie wrzuciłam kostkę rosołową i gotowałam aż warzywa były miękkie. Zupę zaprawiłam koncentratem pomidorowym. Dodałam pokrojoną w kostkę grillowaną kiełbaskę, która była grillowana w przyprawie do grilla. Dodałam roztarte zioła prowansalskie, paprykę w proszku, sól i czarny pieprz mielony. Przecisnęłam przez praskę czosnek i gotowałam następne 15 minut. Na koniec wlałam do zupy łyżkę śmietany i jeszcze pogotowałam kilka minut. Gotową zupę rozlałam do miseczek. Zupę można podać z pieczywem, tostami, plackami tortilli lub bez niczego. Jak kto woli.