Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam wam pomysł na tradycyjną zupę pomidorową ale w innym wydaniu. Zrobiłam ją z ziemniakami i warzywami typu marchewka, seler, pietruszka. Ponadto dodałam czosnek i spora ilość przypraw i ziół prowansalskich. Zupę ugotowałam na wędzonej kości i ugrillowanej kiełbasce.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 956
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 956
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Składniki
Kość wędzoną włożyłam do garnka. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrałam, umyłam i pokroiłam w plasterki lub w kostkę. Wrzuciłam do garnka z kością. Nalałam wody tyle aby przykryć wszystkie składniki. Włożyłam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wsypałam pieprz ziołowy i posiekaną natkę pietruszki i zagotowałam wywar. Następnie wrzuciłam kostkę rosołową i gotowałam aż warzywa były miękkie. Zupę zaprawiłam koncentratem pomidorowym. Dodałam pokrojoną w kostkę grillowaną kiełbaskę, która była grillowana w przyprawie do grilla. Dodałam roztarte zioła prowansalskie, paprykę w proszku, sól i czarny pieprz mielony. Przecisnęłam przez praskę czosnek i gotowałam następne 15 minut. Na koniec wlałam do zupy łyżkę śmietany i jeszcze pogotowałam kilka minut. Gotową zupę rozlałam do miseczek. Zupę można podać z pieczywem, tostami, plackami tortilli lub bez niczego. Jak kto woli.