Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa porowa jest sycąca i aromatyczna. Zmiksowana ma gładką konsystencję. Podawaj ją z grzankami i świeżymi ziołami. Do tej wersji zupy świetnie smakuje orzeźwiająca mięta.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 301
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21802
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 301
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21802
Składniki
Zagotuj bulion w dużym garnku. Kiedy będzie się rozgrzewać, posiekaj białą i jasnozieloną część pora. Cebulę pokrój w kostkę. Obierz też czosnek, rozgnieć go i posiekaj drobno.
Ziemniaki obierz, pokrój w średniej wielkości kostkę. Pietruszki obierz i również podziel na drobniejsze części. Dodaj do gotującego się bulionu.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pora, cebulę i czosnek. Podgrzewaj na średniej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu, aby nie przypalić pora. Posól i popieprz. Przełóż zawartość patelni do garnka.
Całość gotuj przez około 30 minut. Po tym czasie dolej śmietankę i zblenduj. Dopraw gałką muszkatołową, lubczykiem i natką pietruszki.
Podaj zupę porową z grzankami i świeżymi ziołami.